Financieringsvoorbehoud

Heeft u een woning op het oog? Dan dient u met spoed te handelen. Met name in het huidige tijdperk is de huizenmarkt onvoorspelbaar. Al staat het belang van handelen met gezond financieel verstand voorop, u hoeft zich niet te laten weerhouden om een bod uit te brengen bij onzekerheid of er een hypotheek verkregen kan worden. De drie dagen bedenktijd zullen het verschil in de meeste zaken niet maken. Wanneer u echter besluit om onder financieringsvoorbehoud een bod uit te brengen en u blijkt de hypotheek toch niet te kunnen ontvangen, kunt u mogelijk onder de koop uitkomen. Hoe u dit in de koopovereenkomst opneemt legt het team van M2 Advocaten uit.

Financieringsvoorbehoud in koopovereenkomst vastleggen

De koop van een woning gaat gepaard met risico’s. Toch zult u de stap eens een keer moeten zetten. Om risico’s te kunnen vermijden zijn er ontbindende voorwaarden in het leven geroepen die u op kunt nemen in de koopovereenkomst. Belangrijk hierbij zijn dat u aangeeft tot welke datum u tijd heeft om de hypotheek rond te krijgen. Bovendien dient u of het hypotheekbedrag of een rentepercentage in combinatie met de hypotheek te vermelden. Doet u dit niet en blijkt u achteraf geen hypotheek te kunnen ontvangen, moet u een boete (waarborgsom) betalen. Om het financieringsvoorbehoud achterwege te laten kan echter ook een strategische keuze zijn. Verkopers geven in tijden van drukte op de woningmarkt namelijk voorkeur aan de kopers zonder financieringsvoorbehoud. U kunt zich hierin altijd laten adviseren door M2 Advocaten.

Bedrijfs onroerend goed financieringsvoorbehoud

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kunnen met een financieringsvoorbehoud te maken krijgen. Indien een koopcontract is getekend, maar u eronderuit wilt komen, vergt dit echter een andere aanpak. Waar deze in verschilt is de drie dagen bedenktijd waar een particulier recht op heeft. In het bijzonder is het daarom belangrijk om een voorbehoud van financiering bij de aankoop van een bedrijfspand op te nemen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

M2 Advocaten is u graag van dienst. Omdat wij specialisten in vastgoedrecht zijn kennen wij dan ook alle regelingen met betrekking tot voorbehoud van financiering door en door. Heeft u vragen? Graag verzoeken wij u dan om contact met ons op te nemen. Dit doet u eenvoudig door het contactformulier in te vullen.

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!