Non-conformiteit

Non-conformiteit treedt op bij schending van een overeenkomst. Bijvoorbeeld wanneer u een woning heeft gekocht in de veronderstelling dat het gelegen is in een rustige woonwijk. Echter blijkt dat de gemeente de buurtbewoners eerder heeft geïnformeerd van een plan om een nabijgelegen snelweg te verbreden. Blijkt dat de koper hier niet van op de hoogte kan zijn geweest bij het opstellen van een koopovereenkomst? In dat geval is er sprake van non-conformiteit bij de koop van een woning.

Wanneer is er sprake van non-conformiteit?

Indien de tegenpartij zich niet houdt aan de afspraken die gemaakt zijn in de koopovereenkomst kan dit duiden op wanprestatie. Over het algemeen is er sprake van wanprestatie indien de verkoper tekort schiet in de nakoming van een overeenkomst. De verwachtingen van een koper kunnen daarbij een rol spelen. Daarom raden wij u aan een specialist in te schakelen welke uw positie in een rechtszaak versterkt, mocht u het er niet bij laten zitten. Behalve de inleiding van deze tekst geeft een casus op onze website nog een ander voorbeeld uit de praktijk.

M2 Advocaten: specialist in vastgoedrecht staat u bij

Ook een verkoper kan zich in een minder gemakkelijke positie bevinden als het gaat om het niet naleven van de afspraken die contractueel zijn vastgelegd. M2 Advocaten helpt zowel de koper als verkoper, particulieren en bedrijven in geval van non-conformiteit. Ook bedrijven kunnen namelijk bij de verkoop van een pand in een zelfde soort situatie terecht komen. M2 Advocaten doet dit o.a. door advies te verlenen en zonodig te procederen. Tot slot geven wij u graag een aantal tips die u helpen om een contract te verduidelijken. Zo kunt u in het vervolg soortgelijke conflicten zien te voorkomen.

Wilt u een afspraak maken?

Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend intakegesprek van 45 minuten. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening. Op deze manier kunt u kennismaken met onze dienstverlening. Wij staan u graag bij in iedere zaak die betrekking heeft op vastgoedrecht. Contact opnemen doet u door middel van het contactformulier. Hier kunt u uiteraard ook voor vragen terecht. Graag helpen wij u verder!