INDEPLAATSSTELLING

Gaat u uw bedrijf verkopen of heeft u reeds een ander bedrijf gekocht? U wilt dan natuurlijk het liefst dat het bedrijf verder gaat in hetzelfde pand. Echter komt hier vaak een huurcontract bij kijken die op naam staat van de oude eigenaar van het bedrijf. Met een indeplaatsstelling neemt de nieuwe eigenaar van het bedrijf de plaats van de oude eigenaar in het bestaande huurcontract in. M2 Advocaten heeft veel ervaring met het behandelen van juridische vraagstukken, waaronder een indeplaatsstelling. Graag vertellen we u hier meer over!

WAT IS EEN INDEPLAATSSTELLING?

Contract

Een indeplaatsstelling is de omstandigheid waarbij de persoon aan wie een bedrijf wordt verkocht ook de huurder wordt van de bedrijfsruimte. Dit betekent dat de nieuwe eigenaar ook alle rechten en plichten die aan het contract verbonden zijn in acht moet nemen. De afspraken die in het huurcontract zijn gemaakt blijven hetzelfde. De nieuwe eigenaar betaalt dus dezelfde huurprijs en heeft te maken met dezelfde voorwaarden. Als de verhuurder niet instemt met een indeplaatsstelling is er een mogelijkheid bij zgn. 290-bedrijfsruimte (o.m. winkels, horeca, restaurants, hotel) om via de kantonrechter af te dingen dat de verhuurder hieraan meewerkt. Er zijn wel een aantal regels verbonden aan een indeplaatsstelling. Zo is het zonder instemming van de verhuurder niet toegestaan om in de overgenomen bedrijfsruimte een ander bedrijf op te starten. Daarnaast moet de nieuwe eigenaar van het bedrijf kunnen aantonen dat hij of zij voldoende waarborgen biedt om de huurovereenkomst na te kunnen komen.

M2 ADVOCATEN BIEDT ONDERSTEUNING!

Krijgt u te maken met een indeplaatsstelling omdat u een bedrijf gaat kopen of verkopen? Dan kan M2 Advocaten u ondersteunen! Wij zijn huurrecht advocaat in Amsterdam en kunnen u dan ook ondersteunen bij alles omtrent huurovereenkomstenbestemmingsplannen, bouwvergunningen en meer. M2 Advocaten is namelijk gespecialiseerd in huurrecht voor zowel woonruimten als bedrijfsruimten. Daarnaast kunt u ook op het gebied van koop en verkoop bij ons terecht! Bekijk hier wat wij allemaal voor u kunnen betekenen.

INTERESSE IN EEN VAN ONZE DIENSTEN? NEEM CONTACT OP!

Heeft u ondersteuning nodig bij een indeplaatsstelling of heeft u interesse in een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op!

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!