Ga naar de inhoud

Koopovereenkomst

Wanneer u vastgoed verkoopt is het belangrijk om de gemaakte afspraken op een correcte manier vast te leggen. Dit gebeurt in een koopovereenkomst. M2 Advocaten is gespecialiseerd in vastgoedrecht en kunt u alles vertellen over wat er in een koopovereenkomst moet staan! Tevens kunnen wij u ondersteunen in het opstellen van een koopovereenkomst. Graag vertellen we u hier meer over!

Wat is een koopovereenkomst?

Er komt een koopovereenkomst tot stand wanneer de ene partij (de verkoper) een geldsom ontvangt en een zaak overdraagt, terwijl de andere partij (de koper) een geldsom betaalt en een zaak ontvangt. Bij vastgoed betreft dit bijvoorbeeld een woning of een bedrijfspand. In de overeenkomst staat wat er verkocht gaat worden en welke afspraken er gemaakt zijn. Het is belangrijk om alles correct vast te leggen. Zo voorkomt u op eenvoudige wijze ongewenste juridische procedures in de toekomst.

Welke verplichtingen heeft de verkoper?

De verkoper is bij een koopovereenkomst verplicht om de afspraken die hierin staan na te komen. Hier valt in principe te allen tijde onder dat de verkochte woning of bedrijfspand overgedragen en afgeleverd moet worden inclusief toebehoren. Er mogen geen bijzondere lasten of beperkingen meer op rusten, tenzij de koper hiermee akkoord is gegaan tijdens het opstellen van de koopovereenkomst.

M2 Advocaten ondersteunt u!

Bij het opstellen van een koopovereenkomst komen veel juridische details kijken, details waar u wellicht zelf niet wegwijs in bent. U kunt er dan ook voor kiezen om het opstellen van koopovereenkomsten aan een vastgoedadvocaat over te laten! M2 Advocaten is namelijk gespecialiseerd in vastgoedrecht en kan er dan ook voor zorgen dat er een gunstige overeenkomst tot stand komt waarbij al uw belangen uitvoerig behartigd zullen worden.

Meer informatie? neem contact op!

Wilt u meer informatie over koopovereenkomsten? Of wilt u direct een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag om alle details op de juiste manier vast te leggen.

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Heeft u vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op!